Home / Nieuws / Binnenland / Plastic maatjesharing ‘best lekker’

Plastic maatjesharing ‘best lekker’

Scheveningen – Op de visafslag in Scheveningen is het eerste vaatje plastic haring geveild. De 45 haringen in het vaatje bestaan voor 70% uit plastic. Volgens de kenners smaakt de haring nog best goed en heeft de plastic haring veel voordelen.

De haring wordt gevangen in de wateren van het Noordoost-Atlantische gebied, vanaf de Golf van Gascogne tot het Noorse Spitsbergen. Maar daar drijft nu zoveel plastic dat de haringen geen plankton, maar plastic opeten. Met als gevolg dat de haring de laatste jaren steeds mee plastic bevat. De vraag is of de vis nog wel geschikt is voor consumptie.

Jan Zalm, vertegenwoordiger van de Nederlandse vissers: “Aan de ene kant denk je dat het niet goed voor je gezondheid is, zo’n plastic haring. Maar het heeft ook grote voordelen. Een haring is van nature erg vet en bij het opeten heb je vieze stinkende handen. Door het plastic heb je geen servetje mee nodig en met name de zoute haring krijgt een lekker bite. Dat scheelt weer servetjes en plastic bakjes. En dat is pure winst voor het milieu.”

Geef een reactie!