Home / Nieuws / Binnenland / Koekenbakker Aviateur verwarmt zwembad Fitland XL De Geus

Koekenbakker Aviateur verwarmt zwembad Fitland XL De Geus

Langedijk – De Aviateur en Fitland XL De Geus hebben een overeenkomst getekend om het zwembad en de sportschool te verwarmen met de restwarmte van de bakovens van de naastgelegen Aviateur. De installatie is in februari gereed.

De bekende koek- en cakebakker uit Langedijk vindt het zonde om alle warmte die vrijkomt bij het bakproces de lucht in te blazen. “We verwarmen er al deels ons eigen pand mee, maar aan de andere kant van de weg ligt een zwembad die met gasketels wordt verwarmd” aldus Aviateur-directeur Richard Kornet. ”We hebben gezamenlijk naar deze case gekeken. Een goed geïsoleerde leiding brengt nu de warmte van de ovens naar het zwembad. Het zwembadwater wordt met een eenvoudige warmtewisselaar op temperatuur gebracht. Het is heel logisch en vreemd dat we daar niet eerder aan dachten”.  Ook directeur Cock de Geus van de gelijknamige sportschool is enthousiast: “Door deze eenvoudige ingreep besparen we z’n 40.000 kuub gas. Dat zijn heel veel centjes”. Als tegenprestatie mogen alle werknemers van de Aviateur gratis sporten bij Fitland XL De Geus.

De Aviateur heeft enkele jaren geleden al 1.082 zonnepanelen op het dak van het nieuwe magazijn aangebracht.

Geef een reactie!