Home / Nieuws / Binnenland / Repaircafé kan toeloop niet aan door populariteit

Repaircafé kan toeloop niet aan door populariteit

Langedijk – De reparateurs van het Repaircafé zitten met hun handen vol gereedschap in hun haar. Zij kunnen de toeloop niet meer aan. De laatste keer werden de deuren van de sociale winkel tijdelijk gesloten, omdat de reparateurs bijna bedolven werden onder de vele kapotte apparaten.  Het is bijna niet meer te doen. De kapotte apparaten stapelden zich maar op. In korte tijd is het repareren van spullen weer populairder geworden in plaats van het simpelweg weggooien. De vraag is of Langedijkers nu veel bewuster worden of juist armer?

Nieuwe kans
Honderden Senseo’s, stofzuigers, mixers en schemerlampen krijgen een nieuw leven dankzij de handige mannen en vrouwen van het Repaircafé. Cor, reparateur van het eerste uur, vertelt: “Het zijn vaak eenvoudige reparaties. Een nieuwe stekker of losse schakelaar. Wij geven door de reparatie de spullen een nieuwe kans. Er wordt al genoeg weggegooid en door zoiets simpels hoeft het niet. Veel Langedijkers hebben ons inmiddels gevonden en dat is mooi.”

Het Repaircafé wordt op elke tweede woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur in Winkelcentrum Broekerveiling gehouden. Elke vierde woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur zitten ze klaar in het Behouden Huis te Oudkarspel.

Geef een reactie!