Home / Nieuws / Binnenland / Bruinooge ziet kans schoon als waarnemend burgemeester Langedijk

Bruinooge ziet kans schoon als waarnemend burgemeester Langedijk

Alkmaar/Langedijk – Nu de positie van burgemeester Jan Hoekema onzeker is, ziet de burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge, zijn kans schoon om toch nog Langedijk in te lijven. Hiermee geeft hij gehoor aan de bevolking van Langedijk. Die willen namelijk niet fuseren, maar als het moet, dan met Alkmaar. Hoekema sloot een deal bij zijn vertrek in gemeente Wassenaar, voor extra wachtgeld en een relatief lagere huur.

Zuiderdel stroom
Eén van de eerste acties die Bruinooge gaat doorvoeren, is ‘Zuiderdel Stroom’. Op alle platte daken van de gebouwen die op het industrieterrein Zuiderdel staan, komen zonnepanelen. ‘’Ik zie in Langedijk de voorloper van de duurzame gemeente. Dat wil ik optimaliseren en later toepassen in Alkmaar.’’ Aldus Bruinooge. Dit project is ooit bedacht door de Millenium Gemeente Langedijk, en zou onder ex-burgemeester Hans Cornelisse uitgevoerd worden. Dit is door geldgebrek nooit gebeurd.

Blase naar Den Haag
Menig pro-Heerhugowaarder hoopt nog steeds op de komst van Bert Blase, de burgemeester Heerhugowaard. Echter, zijn toekomstplannen liggen ergens anders. ‘’Ik wil graag de politiek van binnenuit hervormen. Dat kan alleen in Den Haag. Wellicht dat ik binnenkort fractievoorzitter ben van de PvdA in de Eerste Kamer.’’ Zijn partijgenoot, en tevens vrouw van Jan Hoekema, is Marleen Barth. Haar positie staat ook onder druk omdat ze betrokken is bij de deal van haar man.

Geef een reactie!