Home / Nieuws / Binnenland / Burgemeester Hoekema onderzoekt klimaatverandering op de Malediven

Burgemeester Hoekema onderzoekt klimaatverandering op de Malediven

Langedijk – Net nu waarnemend burgemeester Hoekema van Langedijk zo onder vuur ligt vanwege zijn omstreden wachtgelddeal in zijn vorige gemeente Wassenaar, is hij deze week vertrokken naar de paradijselijke Malediven in de Indische oceaan. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde dat de interim burgervader met zijn vrouw is vertrokken. Met Malé, de hoofdstad van de Malediven, heeft Langedijk zeer recentelijk een stedenband: “De burgemeester wil eigenhandig de gevolgen van klimaatverandering op de laaggelegen eilanden te onderzoeken. De eilandengroep, met meer dan duizend eilanden, lijkt sterk op de Langedijker situatie. We hebben hier ook een Duizend Eilandenrijk”, aldus de gemeente Langedijk.

De situatie op de Malediven is afgelopen maandag ernstiger geworden. President Abdulla Yameen riep er de noodtoestand uit. Volgens ingewijden heeft dit niets met de komst van Hoekema en zijn vrouw te maken.

Wanneer de zeespiegel nog twee meter stijgt door klimaatverandering, zullen de Maldiven onder water lopen. Daarom is klimaatbescherming een belangrijke prioriteit voor de regering. Langedijk kan hier veel van leren.

Vanmorgen werd door de NOS bekend gemaakt dat de vrouw Hoekema, Marleen Barth is afgetreden als Eerste Kamerlid, vanwege de eerder genoemde wachtgelddeal. Ook probeerde ze een lagere huur te bedingen voor het huis waar zij en haar man in Wassenaar woonde. Het paar wilde nog een tijd in de ambtswoning blijven wonen.

Geef een reactie!