Home / Nieuws / Binnenland / Winkeliers klagen Kringloopwinkels aan door lagere omzet

Winkeliers klagen Kringloopwinkels aan door lagere omzet

Langedijk – De winkeliers van Langedijk zitten in hun maag met de drie kringloopwinkels in de gemeente. Het scheelt hun behoorlijke omzet. Met name de meubel- en prulariawinkels voelen de concurrentie van de kringloopwinkels.

De Winkeliersvereniging in Langedijk: “Allemaal leuk en aardig met het hergebruik van al die spullen, maar wij hebben er echt behoorlijk last van. We zijn op zich niet tegen de circulaire economie, maar mensen gaan eerst naar de Kringloop voor een kop en schotel, fiets, tafel, bank of noem maar op, voordat ze pas in de reguliere winkel stappen. Het is gewoon oneerlijke concurrentie. We onderzoeken of we een klacht in kunnen dienen bij de Autoriteit consument & markt ACM.”

Landelijke trend
Landelijk maken de Kringloopwinkels een spectaculaire groei door. Wat ooit begon als een idealistische gesubsidieerde kleine winkel, bedoeld voor arme bevolkingsgroepen, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen concept. De bezoekers komen uit alle lagen van de bevolking. Langedijk telt ondertussen al drie Kringloopwinkels. Op het industrieterrein de Mossel in Noord-Scharwoude staat de oudste winkel. Gevolgd door de Dorcas Winkel op het industrieterrein Zuiderdel. De derde kringloopwinkel, Second Chance, is ook te vinden op hetzelfde industrieterrein.

Geef een reactie!