Home / Nieuws / Binnenland / DENK: Kolonisten van Catan is racistisch

DENK: Kolonisten van Catan is racistisch

Den Haag – De politieke partij DENK wint niet alleen in de Tweede Kamer aan invloed, ook aan de keukentafel bij mensen thuis. De partij heeft een wetsvoorstel ingediend om de naam van het spel ‘Kolonisten van Catan’ te veranderen. Het spel zou verwijzen naar het koloniale verleden van Nederland. ‘’En daar mogen kinderen niet trots op zijn’’ aldus fractievoorzitter Tunahan Kuzu.

Kuzu wil zoveel mogelijk uitingen van onderdrukking en het koloniale verleden in Nederland uitwissen uit het dagelijks leven. ‘’Als mensen het niet zien, worden ze er ook niet aan herinnerd. Zo komt niemand op ideeën zodat drama’s uit de geschiedenis niet herhaald worden. Kolonisten van Catan herinnerd kinderen aan dat je in een nieuw land zoveel groot mogelijk moet worden en de baas moet spelen, ten koste van je medespelers. Daarom vinden wij het spel racistisch. Dit vinden wij niet thuishoren in de Nederlandse rechtsstaat in 2018. ’’

Grondstoffen
Kuzu lijkt met DENK wel een nieuwe weg in te zijn geslagen. De fractievoorzitter vervolgd zijn betoog: ‘’Wij komen graag met alternatieven. Het spel zou ook ‘Boeren die op een duurzame manier aan grondstoffen willen komen om zo een rijk op te bouwen’ kunnen heten.’’ Het wetsvoorstel wordt volgende maand  behandeld in de Tweede Kamer.

Geef een reactie!