Home / Nieuws / Binnenland / Feestelijke barbecue na ‘Nationale Week zonder Vlees’

Feestelijke barbecue na ‘Nationale Week zonder Vlees’

Langedijk – De slagers van Langedijk organiseren een grootse barbecue op zondagavond 11 maart in sporthal de Oostwal in Sint Pancras. Hiermee wordt de ‘Nationale Week zonder Vlees’ feestelijk afgesloten. Na een week van vleesvasten kan men helemaal losgaan. Voor de echte diehards zijn er ook vegetarische producten. 

Vleesloze week
De week zonder vlees is inmiddels al een begrip in Nederland. In deze week eten veel mensen geen vlees. De redenen zijn divers. Sommigen willen hun gezondheid verbeteren, anderen zijn begaan met het dierenleed wat gepaard gaat met de bio-industrie. Het milieu is in ieder geval de grote winnaar. Vleesconsumptie is een aanslag op het milieu. Een weekje geen vlees eten scheelt per persoon 7 maanden douchewater, 114 kilometer autorijden en 1 blije kip die niet naar de slacht hoeft.

De Nationale Week zonder Vlees heeft onder meer steun gekregen van Albert Heijn, Jumbo en Deen.

Geef een reactie!