Home / Nieuws / Binnenland / 11 dingen die je herkent als je Langdijker bent

11 dingen die je herkent als je Langdijker bent

Al met al ben je een trotste Langedijker.

 

 1. Je moet het steeds weer vertellen op vakantie of op je nieuwe opleiding: ‘Ik woon vlakbij Alkmaar’. Wie kent Langedijk nou? Eerlijk is eerlijk, dat zijn er in Nederland niet veel.
 2. Je plant geen vakantie tijdens en na het derde weekend van september. Want dan sta je op de kermis.
 3. Je wilt niet dat Langedijk bij Heerhugowaard gaat horen, maar toch stem je op politieke partijen die dat wel willen.
 4. Je checkt je familiestamboom als je zelf ook uit Langedijk komt. Straks ga je op date met je achternicht of -neef.
 5. Je noemt het winkelcentrum de Broekerveiling noem je ook wel de ‘Vomar’. Vroeger was dit de enige supermarkt in het winkelcentrum. Daarom noem je het nog steeds Vomar, ook al ga je naar de Blokker of Livera.
 6. Je neemt altijd feestbus 9 naar de stad. Goedkoper dan een taxi, en gezelliger.
 7. Je bent buitenadem als je de Groene Brug op fietst vanuit Heerhugowaard. Na een lange dag werken of school, moet je deze brug nog beklimmen terwijl je denkt: volgend jaar doe ik mee aan de Tour de France.
 8. Je bent trots op al het water en het Duizend Eilandenrijk. Met mooi weer bak je met je vrienden de boot op een rondje te varen.
 9. Je voelt je goed voor de wereld als je weet dat Langedijk Millennium Gemeente is en daarmee bijdraagt aan een schone en duurzame wereld.
 10. Je eet graag koolgerechten. Doordat de kolen bij jou om de hoek van het land worden gehaald, weet jij wat lekker eten is.
 11. Je komt in Madurodam nog steeds Langedijk tegen. Daar staat de Broekerveiling, alleen dan in het klein. Toch een beetje trots.

Geef een reactie!