Home / Nieuws / Binnenland / Verkiezingen Langedijk: Wel een fusie en meer bejaarden

Verkiezingen Langedijk: Wel een fusie en meer bejaarden

Langedijk – Het was een spannende nacht van 21 op 22 maart. Wat heeft Langedijk gekozen? Uiteindelijk is bijna alles hetzelfde gebleven in de zetelverdeling. Dorpsbelang en Hart voor Langedijk/D’66 verloren beide 1 zetel. Senioren Langedijk kwam met 2 zetels voor het eerst in de raad. Een meerderheid om de fusie met Heerhugowaard te stoppen haalde het niet. CDA (2 zetels), Kleurrijk Langedijk (3  zetels) en Hart voor Langedijk/D’66 (2 zetels) behaalden samen niet de 11 zetels voor een meerderheid.

Fusie
Nu de fusie waarschijnlijk gewoon doorgaat, omdat er geen meerderheid is om het tegen te houden, hebben Langedijkers duidelijk laten merken dat zij dit willen. Wat Rotte Kool betreft is een duurzaam Langedijk belangrijk. En het liefst duurzaam zijn en worden met de eigen mensen uit de Langedijker dorpen. Van binnenuit dus.

Senioren
Met de komst van Senioren Langedijk is het politiek landschap nog meer versnipperd geraakt. Wie gaat met wie? Dat wordt de komende weken duidelijk. Een brede coalitie wordt het in ieder geval. De grote winnaar is Senioren Langedijk. Vaak wordt de winnaar betrokken bij de vorming van een nieuwe coalitie. De Senioren zullen dan moeten laten zien dat ze er niet alleen zijn voor de ouderen, maar voor alle Langedijkers.

Geef een reactie!