Home / Nieuws / Binnenland / HAL & BUCH gaan verder als LUBACH-gemeenten

HAL & BUCH gaan verder als LUBACH-gemeenten

Regio Alkmaar – De samenwerkingsgemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL) en Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH) gaan verder als LUBACH. De laatste ‘h’ telt voor twee. De hele regio Alkmaar gaat nu eindelijk op ambtelijk niveau samenwerken. De naam is gekomen omdat het meer zegt dan een hal of een buch. Tv-presentator Arjen Lubach is vereerd met deze benoeming.

Ereburger
Arjen Lubach is de architect van deze samenwerking, Piet Bruinooge (burgemeester Alkmaar), benoemd tot ereburger. Hoewel Lubach niet uit deze regio komt, heeft Bruinooge genoeg reden om deze titel te vergeven: ‘’Arjen Lubach betekent veel voor Nederland. Zijn manier van problemen bespreekbaar maken, met humor, willen wij in de nieuwe LUBACH-gemeenten ook toepassen. Hierin zijn we vooruitstrevend. Om Lubach te bedanken en hem als voorbeeld te stellen, benoem ik hem tot ereburger van de LUBACH-gemeenten.’’

Samenwerking
Groot-Alkmaar, zoals de samenwerking tussen HAL en BUCH eerst heette, klinkt volgens Bruinooge niet sexy. ‘’Met een nieuwe naam en frisse uitstraling willen we het gemeentelijk apparaat weer populair maken. Sexy, zoals men dat tegenwoordig noemt. We willen het grootste energie-neutrale gebied van Nederland worden. Dat is ons eerste doel.’’

Geef een reactie!