Home / Nieuws / Binnenland / Geen muntjes maar Koolcoins op Kermis Zuid-Scharwoude

Geen muntjes maar Koolcoins op Kermis Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude – Het is wellicht nog vroeg, maar de voorbereidingen voor de kermis 2018 zijn alweer in volle gang. Zo wordt het systeem van muntjes dit jaar aangepakt. De afgelopen jaren konden bezoekers van de kermis betalen met muntjes, die je weer apart moet kopen. Dit jaar gaat het anders. Met de Koolcoin-app betaal je je drankje met je digitale Koolcoins. Simpel en snel.

Plastic
Dit scheelt een heel hoop plastic. Bedenker van de Koolcoins, Jeroen Kist, hierover: ‘’De plastic muntjes raakten mensen kwijt en kwamen in de natuur terecht. Vogels aten ze op en ze stroomden met de regen zo het riool in met alle milieuschade van dien. Samen met Millennium Gemeente Langedijk hebben we de app en de Koolcoins ontwikkeld.’’

De Koolcoin-app is vanaf juni te downloaden in de appstores van alle smartphones. Net als bij de Bitcoins geldt, wie het eerst koopt betaald het minst. De prijs loopt op wanneer er veel vraag naar is.

Geef een reactie!