Home / Nieuws / Binnenland / Website gemeente Langedijk plat door afval enquête

Website gemeente Langedijk plat door afval enquête

Langedijk – De website van de gemeente Langedijk lag gisteren volledig plat doordat veel Langedijkers de afvalenquête wilden invullen. De problemen duurde tot vanmorgen. 4000 inwoners kregen een brief met daarin een link naar de gemeentelijke website, waar ze de afval enquête kunnen invullen. Daar werd massaal gebruik van gemaakt.

De derde bak
De gemeente introduceerde anderhalf jaar geleden een derde afvalbak waar plastic, blik en kartonbakken in moeten worden verzameld. Het ophaalschema wijzigde ook. Van een keer in de twee weken, naar een keer in de drie weken per bak. De gemeente is benieuwd hoe het de Langedijkers bevalt.

Door het goed scheiden van plastic, blik en pak vermindert de hoeveelheid restafval en kan steeds meer afval als grondstof worden gebruikt. Daar kunnen nieuwe dingen van gemaakt worden zoals fietsen, broodtrommels, plastic flesjes, blikjes en pannen. Grondstoffen zijn waardevol. In 2020 wil de gemeente dat driekwart van al het afval in Langedijk gebruikt wordt als grondstof. Met deze evaluatie krijgt de gemeente te weten of ze op de goede weg zijn, of dat het nog beter kan.

Geef een reactie!