Home / Nieuws / Binnenland / Zwart asfalt is racistisch, voortaan groene wegen

Zwart asfalt is racistisch, voortaan groene wegen

Den Haag – De groepering die, met succes, zwarte piet steeds meer doet verdwijnen, heeft het voor elkaar gekregen dat zwart asfalt verdwijnt. Na een sterke lobby bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, besluit de regering alle wegen in Nederland van groen asfalt te voorzien. ‘’Zo kan niemand ons verwijten dat witte mensen boven iets zwarts staan. Die tijd is echt geweest’’ aldus de woordvoerder Blaauw van het ministerie.

Groene wegen
De nieuwe kleur van de wegen, groen, typeert ook de tijd waarin we leven. Zo zegt woordvoerder Blaauw: ‘’Steeds meer auto’s rijden op groene stroom. Autorijden wordt in een de toekomst een duurzaam, en dus groen, vervoersmiddel. Als overheid willen wij vooruitstrevend zijn. Meegaan met de tijd. Daarom spelen wij hier op in. Bovendien maken we er ook een bevolkingsgroep mee blij die al jaren geleden aangaf niet tevreden te zijn me de huidige kleur asfalt.’’

Geef een reactie!