Home / Nieuws / Binnenland / ‘Bekerrollers’ actief op Koningsdag

‘Bekerrollers’ actief op Koningsdag

Broek op Langedijk – Tijdens de festiviteiten op Koningsdag zijn veel jonge ‘bekerrollers’ actief. Ze proberen zoveel mogelijk lege bekers te verzamelen en schuwen geen middel om hun doel te bereiken. Elke lege beker levert hen tenslotte wat op.

Bekerstreet
Op steeds meer festivalterreinen in het land worden lege bekers ingezameld tijdens Koningsdag. Zo blijft het terrein mooi schoon en netjes. De ingezamelde bekers worden apart afgevoerd en gerecycled. De jeugd is hier zeer actief mee bezig, terwijl hun ouders genieten van het feestprogramma. Wanneer de gebruikte lege bekers worden ingeleverd bij het verzamelpunt, een Bekerstreet, kan men een leuke attentie krijgen of zelfs speelgoedbonnen. Echter, deze schoonmaakactie dreigt uit de hand te lopen.

Bekerrollers
Bezoekers worden steeds vaker lastiggevallen door kinderen die proberen de lege bekers te bemachtigen. Er worden trucs ingezet om bekers te rollen. Argeloze bezoekers die hun drankje op een tafel hebben gezet, worden door een kind afgeleid, terwijl een ander kind de halflege beker van de tafel grist en er vandoor gaat met de buit.

Extra toezicht in Broek op Langedijk
Op het Havenplein in Broek op Langedijk hebben ze al een lange traditie met het apart inzamelen van lege bekers. Speciaal opgeleide medewerkers surveilleren over het feestterrein. De hele dag door zijn veel festiviteiten: spelletjes voor kinderen en volwassenen, springkussens, schminken en gezellige bands.

Geef een reactie!