Home / Nieuws / Binnenland / Schaken niet meer zwart/wit omdat wit vaker wint. Groen/blauw nieuwe kleuren

Schaken niet meer zwart/wit omdat wit vaker wint. Groen/blauw nieuwe kleuren

Amsterdam – Schaakborden worden niet langer verkocht met zwarte- en witte schaakstukken. Uit onderzoek bleek dat de speler met de witte stukken het vaakst wint. Om het schaakspel niet in een racistisch daglicht te brengen, besloten alle spelontwikkelaars om de kleuren aan te passen. Voortaan schaken we met blauw tegen groen.

Terugroep actie
Iedereen die een schaakspel heeft, kan deze inruilen voor de nieuwe editie met blauwe- en groene schaakstukken. Hierbij ontvangt men 5 euro korting. Deze actie geldt bij alle winkels die schaakspellen verkopen. De vakjes op het bord blijven nog wel zwart-wit.

Geef een reactie!