Home / Nieuws / Binnenland / Verbod op Blanke Vla vanaf 1 mei

Verbod op Blanke Vla vanaf 1 mei

Amsterdam – Alle zuivelproducenten en supermarkten stoppen met het produceren en verkopen van Blanke Vla. Ook stellen zij een verbod is voor supermarkten die dit toch doen. De naam is teveel besmet. ‘’Blanke vla doet impliceren dat alleen mensen met een blanke huid deze vla mogen eten. Dat is niet zo. Vla is er voor iedereen, ongeacht huidskleur.’’ Aldus Frits Bontekoe van Campina.

Blanke vla staat al jaren onder druk. Sinds de naam ‘negerzoen’ verboden werd, pleitte veel mensen en groeperingen voor het afschaffen van de naam Blanke vla. Dat is nu gelukt. De gehele zuivelindustrie stopt met het produceren van deze vla smaak.

Weidemelk
Door deze keuze krijgen boeren meer subsidie per koe die, van het voorjaar tot in het najaar, minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag, in de wei loopt. Frits Bontekoe: ‘’Door de producenten van weidekoeien goedkoper in de markt te zetten, bieden we gelijk een alternatief voor blanke vla.’’

Geef een reactie!