Home / Nieuws / Binnenland / Groene stroomstoring treft Langedijk

Groene stroomstoring treft Langedijk

Langedijk – Inwoners en bedrijven in Langedijk zitten al enige tijd zonder groene stroom. Netbeheerder Liander meldt dat de groene stroomstoring komt door een te grote vraag naar groene stroom: ‘’40% van de Langedijkers is aangesloten op groene stroom. Maar de energieleveranciers wekken niet voor 40% groene energie op. Dit zorgt voor een storing in het netwerk. We doen er alles aan om dit snel te verhelpen.’’ Aldus regiowoordvoerder Raymond Volt.

In Nederland komen groene stroomstoringen vaker voor. Mensen betalen voor groene stroom, maar krijgen dat lang niet altijd. Kortweg omdat het niet beschikbaar is. Raymond Volt van Liander roept de energiebedrijven daarom ook op om meer groene stroom op te wekken, om groene stroomstoringen in de toekomst te voorkomen. Volt:  ‘’Als er meer groene stroom op het net komt, zijn deze storingen verleden tijd. Het is voor nu een investering die zich op de lange termijn terug betaald.’’

Noodmaatregelen
Een paar tips van Liander om toch groene stroom in je huis te krijgen:

– Leg zonnepanelen op je dak
– Plaats een dynamo en oplader aan je fiets. Zo wek je energie op tijdens het fietsen, en dit kun je gemakkelijk thuis op je stroomnet zetten.
– Doe zo minmogelijk lichten aan. Kaarsen zijn een goede oplossing. Een knijpkat is handig voor tijdelijk licht.

Geef een reactie!