Home / Nieuws / Binnenland / Wie vaak zijn verjaardag viert, leeft langer

Wie vaak zijn verjaardag viert, leeft langer

Amsterdam – Uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) blijkt dat mensen die vaak hun verjaardag vieren, langer lever. Tot voor kort werd gedacht dat het aantal verjaardagen daar geen invloed op had. Maar nu staat het zwart op wit. Iemand die dertig keer zijn verjaardag viert, leeft korter dan iemand die dat tachtig keer doet.

Levensstijl
‘’Een gezonde en duurzame levensstijl zorgt er uiteindelijk voor dat mensen vaker hun verjaardag kunnen vieren.’’ Aldus Gerard Olijk van VUmc. Zo bleken mensen die veel in natuurgebieden komen, sporten en fietsen naar hun werk, vaker hun verjaardag te vieren dan mensen die de stad niet uitkomen, veel vlees eten en met de auto naar hun werk gaan.

Vaker verjaardagen
Een andere opvallende conclusie is de stijging van het aantal verjaardagen in Nederland. Olijk: ‘’Dit komt doordat mensen steeds langer leven. En er komen steeds meer mensen bij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd zullen we maar zeggen.’’

Geef een reactie!