Home / Nieuws / Binnenland / Helga van Leur hangt ondersteboven

Helga van Leur hangt ondersteboven

Langedijk – Onbekende vandalen hebben afgelopen week een straatposter van het Hoogheemraadschap op de hoek van de Voorburggracht – Korte Weide in Zuid-Scharwoude omgedraaid. Op de poster is voormalig weervrouw Helga van Leur nu op de kop te zien. De posters staan overal in de gemeente om aandacht te vragen om de tuin vooral groen te houden. De politie tast volledig in het duister omtrent de motieven van de daders.

Tuin groen houden
De boodschap is duidelijk. Wateroverlast, droogte, hitte; de komende jaren moet iedereen alles uit de kast trekken om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Dat is nodig, nu we langere hetere zomers krijgen en meer hevige regenval in korte tijd. Een groene tuin zorgt voor ontspanning en verkoeling op warme dagen en zorgt ervoor dat regenwater in de grond zakt, zodat je tuin niet vol water komt te staan. Bijkomend voordeel is dat de luchtkwaliteit verbetert en de concentratie fijnstof verlaagt.

Geef een reactie!