Home / Nieuws / Binnenland / Automobilisten die 30 rijden op Voorburggracht krijgen bloemetje

Automobilisten die 30 rijden op Voorburggracht krijgen bloemetje

Langedijk – Gemeente Langedijk wil een veilige verkeerssituatie creëren voor fietsers en automobilisten op de Voorburggracht. Daarom krijgen automobilisten die geflitst worden en 30 kilometer per uur rijden, een bloemetje van de gemeente. Hierdoor hoopt de gemeente dat de verkeerssituatie op de Voorburggracht verbetert.

30 maakt de buurt weer prettig
Als automobilisten 30 rijden, komt dit de verkeersveiligheid ten goede. Zo hebben bestuurders van voertuigen meer overzicht over wat er om hen heen gebeurt. Op die manier kunnen kinderen veilig spelen en rennen over de stoep zonder een grote kans om overreden te worden, als het kind om wat voor reden dan ook de weg op rent. Ook fietsers hoeven op deze manier minder snel uit te wijken of te schrikken van scheurende auto’s.

Leefklimaat
Een ander voordeel is de vermindering van uitlaatgassen. Auto’s die langzamer rijden op één tempo, stoten veel minder fijnstof uit dan dat zij 60 of 80 km/u rijden. Minder fijnstof in de lucht is bevorderlijk voor het leefklimaat. Met het groeiend aantal elektrische auto’s denkt de gemeente dat over 5 jaar de uitstoot van fijnstof of de Voorburggracht met 70% is afgenomen.

Geef een reactie!