Home / Nieuws / Binnenland / Spoorlijn weer terug over de Dijk naar Alkmaar en HHW. Fileprobleem ring lijkt opgelost

Spoorlijn weer terug over de Dijk naar Alkmaar en HHW. Fileprobleem ring lijkt opgelost

Broek op Langedijk – Het spoorlijntje dat in de vorige eeuw nog over de Dijk in Broek op Langedijk naar het Zuiderdel liep, de huidige Lays-fabriek, komt weer terug. Het spoorlijntje diende toentertijd om kool te vervoeren, maar is vervangen door vrachtwagens.

De nieuwe spoorlijn wordt een sneltram en is bedoeld voor forensen en scholieren die snel naar Alkmaar of Heerhugowaard willen reizen. Het lijntje start bij het Winkelcentrum Broekerveiling, loopt weer over de Dijk langs de gerestaureerde Twuyvermolen en sluit ter hoogte van de ‘spoorbrug’ aan op de spoorlijn Alkmaar – Heerhugowaard. In een krappe 10 minuten staat de passagier op het station in Alkmaar. Een enorme tijdswinst en hoop gemak.

De spoorlijn vervangt vele auto’s die ’s morgens en ’s middags de wegen rond Alkmaar verstoppen en zorgen voor een enorme uitstoot van CO2.

Geef een reactie!