Home / Nieuws / CSV BOL: Groen is kampioen

CSV BOL: Groen is kampioen

Langedijk – Natuurliefhebbers en voetbalclub csv BOL uit Broek op Langedijk weten het al jaren. Groen betekent succes en plezier. Afgelopen seizoen werd het eerste en het tweede elftal niet voor niets kampioen. De mannen in het groen en wit, staken dit jaar met kop en schouders boven de rest uit.

BOL- voorzitter Alex Brandsma: “Het is een combinatie van factoren. Een prima team, trainer, accommodatie, vriendschappelijke sfeer, een uitstekend groenbeleid en niet te vergeten de clubkleuren. Dat heeft geleid tot dit succes.” Het is in Langedijk niet onopgemerkt gebleven dat BOL zo succesvol is.

Meer groen
De andere Langedijker voetbalclubs, Vrone, LSVV en DTS, kijken met argusogen naar hun succesvolle collega’s uit Broek, en vrezen een leegloop. Diverse topspelers, zoals de gebroeders Molenaar van LSVV wagen al de overstap naar de groenste dorpsclub.

De clubs willen hun beleid aanpassen en beraden zich op meer groen. LSVV en DTS hebben al bij de gemeente aangeklopt om hun kunstgrasvelden weer om te zetten naar een natuurlijke grasmat.

Geef een reactie!