Home / Nieuws / Binnenland / Red de wijnfles van de glasbak

Red de wijnfles van de glasbak

Langedijk – De wijnverkopers in Langedijk starten een nieuw initiatief: “Red de wijnfles van de glasbak”. Op elke verkochte wijnfles in Langedijk staat sinds 1 juli een euro statiegeld. Op de kurk 25 eurocent. De flessen kan men weer inleveren in de winkels. De wijnflessen worden onzichtbaar gemerkt, zodat men niet zomaar een leeg flesje uit een andere gemeente inlevert bij de winkels. De wijnflessen worden gereinigd en hergebruikt.

Statiegeldsysteem
De statiegelddiscussie is volop losgebarsten in Nederland. Statiegeld is een prima middel om het zwerfafval tegen te gaan, de afvalberg te reduceren en de circulaire economie te stimuleren. Hoe hoger het statiegeld, hoe kleiner de neiging is om iets weg te gooien. Wanneer je op het punt staat een plastic flesje weg te gooien, bedenk je je wel even als dat flesje zomaar een euro statiegeld oplevert.

Naast Wijntapperij De Burg en de Koen doen alle supermarkten mee met het initiatief.

Geef een reactie!