Home / Nieuws / Binnenland / Drijvend zonnepark op Geestmerambacht

Drijvend zonnepark op Geestmerambacht

Langedijk – Aan groene stroom is altijd te kort. Daarom bedacht gemeente Langedijk om op andere plekken dan weilanden of daken, zonnepanelen neer te zetten. Op het meer in recreatiegebied Geestmerambacht komen 500 zonnepanelen te liggen. Aan we zuidwestkant van het meer drijven de zonnepanelen vanaf 1 augustus. Deze zonnepanelen wekken genoeg op om alle lantarenpalen en verkeerslichten in Langedijk te laten branden.

Natuur
Het drijvende zonnepark heeft wel gevolgen voor de natuur. Doordat er onder de panelen bijna geen licht meer komt, veranderd daar de flora en fauna. Volgens bioloog Klaas Stijlreiger is dit juist een voordeel: ‘’We krijgen nu meer waterdieren en planten die niet van zonlicht houden. Op die manier neemt de biodiversiteit toe. Daar ben ik als natuurliefhebber erg blij mee’’.

Speelplek
Rondom het zonnepark komt een drijvende steiger met duikplanken en speelattributen. Zo kan het zonnepark meerdere functies vervullen. Tevens wordt het zonnepark opgenomen in een nieuwe zwemwedstrijd begin juli: Een rondje zon, georganiseerd door zwemvereniging De Reuring.

Geef een reactie!