Home / Nieuws / Binnenland / HAL-regio wordt North Amsterdam om toeristen te lokken

HAL-regio wordt North Amsterdam om toeristen te lokken

Alkmaar – Om de hoofdstad te ontlasten van het massatoerisme, hebben de provincie, Metropoolregio Amsterdam en gemeente Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk voortaan verder te gaan als gemeente North Amsterdam. The North Amsterdam Cheesemarket vindt voortaan op vrijdagochtend plaats, in plaats van de traditionele kaasmarkt. ‘’Een verandering de regio goed gaat doen’’ aldus Piet Bruinooge.

Amsterdam
Meerdere plekken krijgen andere namen in Nederland. Zo heet het Muiderslot voor toeristen al Amsterdam Castle. De Vaalserberg in Limburg, het hoogste punt van Nederland, heet binnenkort Amsterdam Mountain. Ook de Veluwe krijgt de naam Amsterdam Forest. Het Markermeer gaat veranderen in Lake Amsterdam. Op deze manier zullen toeristen ook buiten het huidige Amsterdam tijd doorbrengen en kan de gewone Amsterdam weer van zijn of haar stad genieten.

1000 eilanden gebied
Het Langedijker Oosterdelgebied krijgt ook een nieuwe naam en gaat Amsterdam slands heten.”The Thousand Islands”, aldus Ron Karels van het museum Broekerveiling, die kansen ruikt om zijn grootse uitbreidingsplannen te kunnen realiseren.

Geef een reactie!