Home / Nieuws / Binnenland / Een miljoen bekers opgehaald op Indian Summer Festival

Een miljoen bekers opgehaald op Indian Summer Festival

Langedijk – Tijdens de geslaagde versie van het Indian Summer Festival op het festivalterrein bij het Geestmeerambacht, werden afgelopen weekend meer dan een miljoen bekers opgehaald. Een absoluut record. Eerdere jaren waren goed voor 30.000 tot 60.000 bekers. 

Voor dertig ingeleverde lege bekers krijgt de bezoeker een drankmuntje. Met dit muntje kan weer een drankje gehaald worden. Dit jaar werden er zoveel bekers ingeleverd, dat er geen lege beker meer op het terrein te vinden was. Alles was ingeleverd.

Bekerstreet
De vrijwilligers van Bekerstreet, waar de bekers ingeleverd konden worden, hadden hun handen vol om alle bezoekers te kunnen bedienen. Er stond een wachtrij van een half uur bij beide Bekerstreetstands.  De opruimploeg die daags na het festival het terrein schoonmaakt, kreeg vrij af. Er viel niets meer op te ruimen.

Statiegeldsysteem
Friendly Fire, de organisatie achter het festival, moest diep in de buidel tasten voor al deze ‘gratis’ drankjes. Men verwacht dat tijdens de volgende editie van het populaire festival de statiegeldbeker kan worden ingevoerd.

Geef een reactie!