Home / Nieuws / Binnenland / Zwembad De Bever sluit baan 3 en 4 vanwege extreme droogte

Zwembad De Bever sluit baan 3 en 4 vanwege extreme droogte

Sint Pancras – Het regent al ruim een maand niet meer in Nederland. Komende dagen lijkt het ook nog niet met bakken uit de hemel te vallen. Zwembad De Bever bedacht een unieke oplossing voor het watertekort. Baan 3 en 4 gaan dicht zodat er meer water overblijft voor de andere banen. Andere zwembaden hebben ook oren naar deze maatregel.

Extreme droogte
Veel water uit het zwembad verdampt of wordt gestolen door omwonenden die hun tuin water willen geven. ‘’We zien elke dag dat er minder water in het bad staat. Door alleen baan 1 en 2 open te houden, kunnen de bezoekers volwaardig genieten van een goed gevulde baan. We hopen in augustus de andere banen weer te openen’’ aldus badmeester Piet Plons. Het zwembad heeft tevens aangekondigd om regentonnen te plaatsen op verschillende plekken in Sint Pancras. Zo kan regenwater dat het hele jaar door valt in het zwembad worden gelaten bij te kort aan water.

Geef een reactie!