Home / Nieuws / Binnenland / Massamigratie uit Amsterdam dankzij benoeming Femke Halsema

Massamigratie uit Amsterdam dankzij benoeming Femke Halsema

Amsterdam – Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam, en toch begint ze niet bepaalt lekker. Femke Halsema, een naam die verschillende emoties oproept. Voor de een is ze de eeuwige zuurpruim die Balkende het leven ‘zuur’ probeerde te maken, voor de ander een sterke vrouw die opkomt voor het milieu. Vooral die eerste groep lijkt Amsterdam nu massaal te verlaten.

Naar schatting hebben zo’n 200.000 Amsterdammers hun huis te koop gezet na de benoeming van Halsema. Volgens Van Wal & De Gracht Makelaars heeft dit in 90% van de gevallen te maken met de benoeming van Halsema. ‘’De meeste mensen verhuizen nu naar Drenthe, Gelderland en Overijssel. In deze provincies hebben vooral VVD en CDA het voor het zeggen. Dat past meer bij deze mensen. Zij zijn de randstand zat’’, aldus makelaar John de Gracht.

Adamtaks
De hoofdstad gaat naar alle waarschijnlijk in een hoog tempo vergroenen. Alle platte daken worden voorzien van zonnepanelen of sedumdak. Ook wordt de verzilting in de grachten van Amsterdam tegen gegaan om houtrot te voorkomen. Het centrum staat tenslotte op houten palen. Verder worden alle bussen elektrisch, mogen er alleen elektrische auto’s binnen de ring van de A10 en komt er de Adamtaks. De Adamtaks houdt in dat maar 40% van de Amsterdammers man mag zijn. Dit komt doordat mannen meer energie verbruiken dan vrouwen. Als er meer dan 40% mannen wonen, betaald elke Amsterdam daar een taks voor. De Adamtaks.

Geef een reactie!