Home / Nieuws / Binnenland / Lichtjesavond wordt Canalparade

Lichtjesavond wordt Canalparade

Langedijk – Na de populaire Canalparade in Amsterdam heeft de organisatie van de Lichtjesavond in Langedijk besloten om diverse boten van de Canalparade Amsterdam toe te laten tijdens de ludieke vaartocht. Een bont gezelschap van homo’s, lesbo’s, transgenders en alles daartussen in vaart mee. De eerst officiële Canalparade Langedijk.

Biologisch
Trangender Jacoba, die verleden jaar nog Jacob heette, vertolkt de oude hit van André van Duin ‘Heb Hele Grote Bloemkolen’, met liveband vanaf een van de boten. Jacoba: “Ik heb speciaal biologisch geteelde bloemkolen van Veldzorg gehaald. Heerlijk toch. Puur natuur.”

Organisator Langedijk Waterrijk heeft een gedeelte van de Achterburggracht in Zuid-Scharwoude zelfs voorzien van rode lichtjes. “Dit wordt de Red light canal”, aldus Langedijk Waterrijk, de organisator van het evenement. Men verwacht duizenden bezoekers.

Geef een reactie!