Home / Nieuws / VAR tijdens Zuurkoolcup, BOL niet blij

VAR tijdens Zuurkoolcup, BOL niet blij

Langedijk – In voorbereiding op het belangrijkste voetbaltoernooi van Langedijk, de Zuurkoolcup, is een rel geboren. BOL heeft problemen met de samenstelling van de VAR. Ook de organisatie van de Lichtjesavond is boos en eist dat de eerste wedstrijden op 25 augustus, en niet op 24 augustus worden gespeeld, de datum van de Lichtjesavond.

VAR
Net als in de Eredivisie maakt ook de Zuurkoolcup voor het eerst gebruik van een videoscheidsrechter (VAR). DTS pakt het groots aan en huurt Schoon Producties in, die met 13 camera’s en twee drones de wedstrijden volgen. Maar de samenstelling van het team van videoscheidsrechters stuit op problemen nu een ex-scheidsrechter en BOL-coryfee is geweigerd om plaats te nemen in regiewagen van de VAR. Hij zou te partijdig zijn. Aanstaande vrijdag zien we of BOL komt opdagen.

Lichtjesavond
Het varende lichtjesfeest door de sloten van Langedijk wordt deels in de wielen gereden door de keuze van de Zuurkoolcup, om op dezelfde datum de wedstrijden te laten spelen. “Dat scheelt voor beide evenementen publiek. En dat is jammer en onnodig. Je ziet dat de sportorganisaties erg goed bevriend zijn. De beddenrace heeft wel een eigen zaterdag gekregen”, aldus een woordvoerder van Langedijk Waterrijk, de organisator van de Lichtjesavond.

Vooralsnog zijn de wedstrijden gepland op 24, 29 augustus en 1 september.

Feest
DTS laat in een reactie aan ons weten; ”We weten dat dit speelt. Toch denken we dat dit lokale toernooi, dat vernoemd is naar onze lokale trots zuurkool, een groot feest wordt met alle Langedijkers samen.”

Geef een reactie!