Home / Nieuws / Binnenland / Gemeentehuis wordt creatieve plek

Gemeentehuis wordt creatieve plek

Langedijk – Het gemeentehuis aan de Vroedschap wordt begin 2019 verlaten door het ambtelijk apparaat. Door de ambtelijke fusie met Heerhugowaard wordt het Langedijker ambtenarenkorps deel gehuisvest in de Binding en deels in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Het vrijkomende gebouw wordt een creatief bolwerk van de meest uiteenlopende bedrijfjes, organisaties en alternatieve woningen.

Duurzaamheid
De ruimtes worden bevolkt door kleine, duurzame bedrijven in biofood, duurzame energie, gerecyclede materialen, 3D-printing, een restaurant met biologische producten en alternatieve woonvormen. Er komen eindelijk echt betaalbare huurkamers, tiny houses. Ook kunstenaars hebben toegezegd om een ruimte te betrekken.

Gave plek
Een woordvoerder van de gemeente: ”Deze unieke plek moet gaan bruisen en gaan leven. De gemeente is in gesprek met diverse organisaties om zich hier te vestigen, zoals de Voedselhulp Langedijk, de Kringloopwinkel en het Repaircafé. Het wordt een unieke, gave plek!”

Geef een reactie!