Home / Nieuws / Binnenland / Little house on the dyk vanaf zondag bij de EO

Little house on the dyk vanaf zondag bij de EO

Hilversum – De EO zendt vanaf zondag 2 september de hit-serie ‘Litte house on the dyk’ iedere zondag uit op NPO1. De serie gaat over een gereformeerd gezin met vijf kinderen uit Broek op Langedijk en is gebaseerd op de serie ‘Litte house on the prairie’. Die scoorde in de jaren’60 hoge kijkcijfers. EO-directeur Arjen Lock: ‘’De jaren’60 zij voorbij, maar we verwachten veel kijkers. Mensen verlangen immers steeds meer naar het verleden.’’

Dorpsstraat
Het gezin woont aan de Dorpsstraat. Vader en de twee oudste zonen werken op het land en verbouwen biologische groente en aardappelen. In de serie staat het gezin, de kerk en werken centraal. Natuurlijk blijft de serie boeiend doordat het gezin te maken krijgt met ziekte, dood, beroving en meer ellende. Ook zal de oudste dochter, het middelste kind in het gezin, trouwen met een katholieke jongen uit Noord-Scharwoude. Kortom, alle spanning uit de jaren 60 in één serie.

Titelsong
De titelsong wordt ingezongen door mannenkoor De Lofstem uit Broek op Langedijk in samenwerking met de populaire regionale band Skotwal.

De eerste aflevering is op zondag 2 september, NPO1 om 20:30 uur.

Geef een reactie!