Home / Nieuws / Binnenland / Selfiekool voor museum blijkt rot

Selfiekool voor museum blijkt rot

Langedijk – Op 8 augustus werd de enorme kunstkool voor de ingang van museum BroekerVeiling officieel geopend. Nu blijkt de polyester ‘selfie kool’ al rot te zijn. Het polyester kunstwerk is aangetast door een zeldzame schimmel. Die vreet gaten in de kunststof kool.

Onderzoek
Museumdirecteur Ron Karels is er bepaald niet blij mee, maar wetenschappers en bedrijven wel. Universiteit Groningen doet onderzoek. Microbioloog Johan van Geest : “Het is zeer opmerkelijk dat er een schimmel is die polyester eet. Polyester is, net als plastic, een bijna niet afbreekbaar materiaal. Daardoor is het een probleem als het in de natuur rondzwerft. Door deze schimmel in te zetten, kunnen we mogelijk dit materiaal wel afbreken. Dat zou een revolutie zijn.”

 

Geef een reactie!