Home / Nieuws / Binnenland / Hondenbelasting afgeschaft in ruil voor zwerfafval rapen

Hondenbelasting afgeschaft in ruil voor zwerfafval rapen

Langedijk – Hondenbezitters in Langedijk hoeven geen hondenbelasting meer te betalen wanneer ze actief meehelpen om zwerfafval op te ruimen.

Zwerfafval
Blikjes, flesjes papiertjes en sappakjes liggen tot ergernis van velen in sloten, bermen en plantsoenen. Nu een statiegeldsysteem op blikjes en kleine flesje voorlopig niet doorgaat, heeft Langedijk een uniek plan bedacht om zwerfafval effectief op te ruimen. Teun Eckel van gemeente Langedijk: “Volgens een onderzoek van Maurice de Hond zijn hondenbezitters bereid om tegen korting op de hondenbelasting mee te helpen om zwerfafval te lijf te gaan. Wanneer de hond wordt uitgelaten loopt de eigenaar toch al met een zakje om de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen. Het is dan een kleine moeite om dan ook even een paar blikjes of ander afval mee te nemen. Zo slaan we twee vliegen in een klap. Een volle vuilniszak, die op het gemeentehuis kan worden ingeleverd, levert al snel 10% korting op. We hebben eerst een proef gehouden aan de Hondsdraf in Oudkarspel. Die was zo geslaagd, dat we hebben besloten om dit middel gemeentebreed in te zetten.”

Geef een reactie!