Home / Nieuws / Binnenland / Lege blikjes blokkeren ingang supermarkten Langedijk

Lege blikjes blokkeren ingang supermarkten Langedijk

Langedijk – Onbekende actievoerders hebben afgelopen nacht duizenden lege blikjes, flesjes en sappakjes voor de ingangen van alle supermarkten gegooid. Vroege bezoekers konden de supermarkt niet betreden door de enorme berg afval. Ze keerden huiswaarts. Het personeel is uren bezig geweest om de rommel op te ruimen. “Het was een ongelofelijk troep”, volgens een woordvoerder van de Deen in Zuid-Scharwoude.

Statiegeld
De actievoerders lieten bij de afvalberg flyers achter waarin ze schreven dat de supermarkten hun eigen verpakkingen weer terug hebben. De verpakkingen werden in Langedijk aangetroffen op straat en in bermen en sloten. Er wordt al jaren gepleit voor de invoering van een statiegeldsysteem op blikjes en kleine flesjes. Dit zou zeker 70% afval op straat schelen. Supermarkten houden de invoering van een dergelijk statiegeldsysteem aj jaren met succes tegen. Vandaar deze protestactie.

Geef een reactie!