Home / Nieuws / Binnenland / Tim denkt nog steeds dat het kermis is en stond om 09:00 uur weer in de Roode Leeuw

Tim denkt nog steeds dat het kermis is en stond om 09:00 uur weer in de Roode Leeuw

Zuid-Scharwoude – Het was een raar gezicht vanmorgen in de Roode Leeuw.  Terwijl het personeel de vloer ontdeed van een plakkerige laag op de vloer, liep Tim naar binnen. Met vijf muntjes kwam hij bij de bar om 5 biertjes te bestellen. ‘’’Mijn maten komen zo, dus maar alvast vijf bier’’ is wat hij vroeg. Tim is opvangen door de Roode Leeuw en uiteindelijk overhandigd aan de GGZ. Hij lijdt aan kermisvierdaagse-syndroom.

Vier dagen
In de meeste omliggende Noord-Hollandse dorpen en steden duurt de kermis minimaal vier dagen. In Zuid-Scharwoude is om economische redenen, mensen gaan een dag eerder aan het werk, besloten om de kermis op drie dagen te houden. Maar echte kermisfans, zoals Tim, kunnen daar slecht mee omgaan en lijden daarom aan het kermisvierdaagse-syndroom. Omdat zij alleen maar ervaringen hebben met vierdaagse kermissen, zijn hun gedachten en gedrag daar afhankelijk van geworden.

Behandeling
De GGZ biedt behandelingen aan om het syndroom te bestrijden. Uiteindelijk kun je goed leven met het syndroom. Patiënten gaan voor de gemeenten waarin zij zijn aangetroffen op de vierde kermisdag, sloten schoon maken van plastic. Na elke kermis vindt de gemeentelijke groendienst in heel veel sloten plastic bekers. Het effect van deze behandeling is dat de patiënten inzien dat vierdagen kermis niet alleen slecht is voor de portemonnee en gezondheid, maar ook voor het milieu. Hierdoor kunnen de patiënten de volgende kermis makkelijker het syndroom onderdrukken en slapen ze gewoon gezond hun roes uit.

Geef een reactie!