Home / Nieuws / Binnenland / Praxis schutting wordt cultureel erfgoed in Heerhugowaard

Praxis schutting wordt cultureel erfgoed in Heerhugowaard

Heerhugowaard – Wie door Heerhugowaard rijdt of loopt herkent het vast wel. De doorzonwoning met een schutting van de bekendere bouwmarkt. Praxis, Gamma, Karwei. Het zijn de hofleveranciers van het straatbeeld in Heerhugowaard. Om de cultuurbeleving in Heerhugowaard een nieuwe impuls te geven, heeft de gemeente het voor elkaar gekregen om de schuttingen tot cultureel erfgoed te maken. Hierdoor krijgen inwoners van Heerhugowaard korting op een nieuwe schutting van de eerder genoemde bouwmarkten, en mogen de schuttingen niet meer zomaar verwijderd worden. Hier is toestemming van de gemeente voor nodig.

Doorzonwoning
De bekende doorzonwoningen komen jammer genoeg niet in aanmerking voor cultureel erfgoed. Deze huizen zijn door de komst van Stad van de Zon niet meer beeldbepalend. Ook hebben zonnepanelen, parken en de warmtepomp het niet gehaald om tot cultureel erfgoed benoemd te worden. Volgend jaar is weer een nieuwe ronde. De gemeente doet haar best om de zonnepanelen en warmtepomp ook tot cultureel erfgoed van Heerhugowaard te laten behoren in 2019.

Geef een reactie!