Home / Nieuws / Binnenland / ‘Klim naar de hemel’ naar Langedijk

‘Klim naar de hemel’ naar Langedijk

Langedijk – Na het grote succes van de hemelse klimtocht op de Grote kerk van Alkmaar, kan Langedijk natuurlijk niet achterblijven. Bezoekers kunnen in de herfstvakantie een tocht omhoog maken bij Langedijks hoogste punt: de Lay’s fabriekspijp in Broek op Langedijk.

Attractie
Naast de fabriekspijp komt een enorme bouwsteiger met trappen die men kan beklimmen. De beloning is, naast de gebakken chipslucht, een geweldig uitzicht over de koolvelden en het Oosterdelgebied in Langedijk. Zelfs de duinen en het windmolenpark bij Egmond aan Zee in de Noordzee is te zien. Voor iedere hemelbestormer ligt er een zakje chips naar keuze klaar. Naar beneden gaat beduidend sneller. In een soort kermisattractie neemt men plaats in een grote koolkrat en maakt een vrije val. Binnen 3 seconden staat men weer beneden.

Opening
De attractie wordt op 18 oktober geopend door waarnemend burgemeester Leontien Kompier en de oudste bewoner van Langedijk; Jan de Vries (109 jaar) uit Oudkarspel. Op de vraag waarom hij graag de opening wil verrichten antwoordde hij gevat: “Ik wil graag zien waar ik straks voor eeuwig ben.”

Geef een reactie!