Home / Nieuws / Binnenland / Plastic Soup Surfer vaart door Langedijk

Plastic Soup Surfer vaart door Langedijk

Langedijk – Merijn Tinga, ook wel de ‘Plastic Soup Surfer’ genoemd, peddelde 1200 km over de rivier de Rijn en maakte van deze tocht een indrukkwekkende film over plasticafval. Merijn peddelt met zijn surfplank op dit moment over het Noord-Hollandskanaal. Al varend onderzoekt hij hoe het is gesteld met het zwerfafval in Noord-Holland. Op vrijdag 5 oktober doet hij Langedijk aan.

Schoonmaakactie
De gemeente Langedijk wil hem graag schoon en netjes ontvangen en heeft op 4 oktober een grote schoonmaakactie uitgeschreven. Elke burger wordt opgeroepen om de eigen straat, sloot of plantsoen van blikjes, flesjes en plastic te ontdoen. “4 oktober is tenslotte Werelddierendag. Wie gunt onze vogels, vissen en geen plasticvrije maaltijd?” Aldus een woordvoerder van de gemeente.

De Binding
Merijn peddelt op 5 oktober naar de Binding en vertoont daar zijn film. De toegang is gratis, aanmelden is wel nodig, via deze link.

Geef een reactie!