Home / Nieuws / Binnenland / Ruiten kassenbedrijven ingegooid Heerhugowaard

Ruiten kassenbedrijven ingegooid Heerhugowaard

Heerhugowaard – In het Altongebied zijn bij zeker tien kassenbedrijven ruiten ingegooid en met leuzen beklad. De actiegroep “Geen gas meer in de kas” heeft de verantwoordelijk opgeëist. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Enorme verspilling
Op de achtergelaten pamfletten motiveren de vandalen hun actie. Het gasverbruik van alle Nederlandse kassenbedrijven schommelt al jaren rond de 4 miljard kuub per jaar. Met ditzelfde gas kunnen ook zo’n 2,7 miljoen huishoudens een jaar lang hun huizen verwarmen.

De kassen met bloemen voor de export en zomergroentes die door de kassenbouw ook in de winter worden gegeten zijn verantwoordelijk voor dit enorme gasverbruik. Het Groningse gas is mede door de glastuinbouw in de loop der jaren er versneld door heen gejaagd. Nog maar te zwijgen over de enorme CO2 uitstoot.

Wintergroenten
De actievoerders, met zeer waarschijnlijk Langedijker roots, pleiten om direct te stoppen met deze verspilling: “In de winter eet je kool, hutspot of zuurkool. En zeker geen sla of komkommers!”

Een reactie

  1. johan de vries

    Een reden temeer om Langedijk en Heerhugowaard niet samen te voegen.

Geef een reactie!