Home / Nieuws / Binnenland / Dorpsstraat Broek op Langedijk wordt Kerklaan

Dorpsstraat Broek op Langedijk wordt Kerklaan

Broek op Langedijk – De Raad van Dominees Broek op Langedijk, de RvDBoL, stond gistermiddag te juichen. Eindelijk is hun voorstel door de gemeente goedgekeurd. De Dorpsstraat in Broek op Langedijk verandert in Kerklaan vanaf 1 januari 2019. Door de naamswijziging hopen de dominees dat de Broekers de weg naar de kerk weer weten te vinden.

Energie
Om net als de Trefpuntkerk groene energie op te wekken, worden de daken van de bestaande kerkgebouwen voorzien van zonnepanelen. Met deze opgewerkte stroom wordt iedereen aan de nieuwe Kerklaan voorzien van ‘energie van boven’. Ook mogen honden elke dinsdag van 16:00 tot 17:30 uur spelen in de kerkzalen van de verschillende kerken. Elke week is een andere kerk aan de beurt. ‘’Hierdoor kan niemand meer zeggen dat er geen hond in de kerk komt in Broek’’ aldus de voorzitter van de RvDBoL.

Geef een reactie!