Home / Nieuws / Binnenland / Reigerboys wordt genderneutraal: FC Reigers.

Reigerboys wordt genderneutraal: FC Reigers.

Heerhugowaard – Ook sportverenigingen gaan mee in de genderneutrale trend. Voetbalvereniging Reigerboys gaat daarom haar naam veranderen in FC Reigers. Met het woord ‘boys’ in de naam zou meisjes en personen die zich zowel als man als vouw voelen, of beide niet, afschrikken. De club kijkt ook gelijk of het aanwezige kunstgras ook niet vervangen kan worden.

Genderwaard
De vereniging Genderwaard, die opkomt voor de belangen van genderneutrale personen in Heerhugowaard, is blij met de ontwikkeling. ‘’We zijn al jaren in contact met sportclubs over naamsveranderingen. Het zat nooit mee. Maar doordat het onderwerp nu actueel is geworden zien we een verandering optreden in de houding van de clubs. Met Hugoboys zijn we ook in gesprek over een nieuwe naam. Wij denken aan Hugo Club.’’ Aldus een woordvoerder.

Kunstgras
FC Reigers gaat ook onderzoeken of kunstgras voor gender neutrale personen gezond is. Voor vrouwen en mannen is duidelijk dat het ongezond is, maar er onvoldoende bewijs voor is. De kleur van de sloten om het sportterrein heen kleuren regelmatig paars door reactie van het opgeloste rubber met het water. Mede door deze kleur blijft het kunstgras na alle waarschijnlijkheid groen.

Geef een reactie!