Home / Nieuws / Binnenland / Walvisopvang opent in 2021 haar deuren in Petten

Walvisopvang opent in 2021 haar deuren in Petten

Petten – Omdat er steeds vaker walvissen gespot worden in de Noordzee, wordt er in Petten een walvisopvang geopend. In 2021 moeten de bassins en de medische post af zijn. Het wordt het Ecomare voor walvissen. Gekozen is voor Petten om de lokale economie een boost te geven. Het Dolfinarium gaat extra personeel opleiden die hier kunnen gaan werken.

Nieuwe boost
”Petten heeft de ruimte om te bouwen en ruimte om te investeren in de Noordzee. We werken met radioactieve stoffen in de kernreactor. Om iets terug te doen voor de natuur willen we inspelen op de toekomst en het veranderende klimaat. Met de walvisopvang trekken we toeristen en zorgen we ervoor de populatie niet uitsterft” aldus Jaap Stokvis, woordvoerder van gemeente Schagen.

Bultruggen en Vinvissen
Twee grote walvissoorten, de Bultrug en Vinvis, worden steeds vaker gezien in de Noordzee. Door het veranderende klimaat en het steeds schoner worden van de zee, worden de leefomstandigheden steeds beter voor walvissen. Ook Orka’s, die in andere delen van de Noordzee al voorkomen, komen steeds vaker in het Nederlandse deel voor.

Geef een reactie!