Home / Nieuws / Binnenland / Supermarkt bedolven onder stickers

Supermarkt bedolven onder stickers

Alkmaar  Alle supermarkten in Alkmaar zijn getroffen door een opmerkelijke stickeractie, precies tijdens de FairTrade week. Heel veel producten zijn voorzien van een rode ronde sticker met daarop de tekst: “Voor dit product zijn mensen uitgebuit!”. Het gaat om honderden producten. De actiegroep FairNow is verantwoordelijk voor de ludieke stickeractie.

Veel
Opvallend is dat zeker 60 procent van de producten de felrode sticker bevatten, zoals wijn, rijst, ananas, bananen, koffie, thee, suiker, zuivel, kaas en bloemen (uit Afrika). Eigenlijk te veel om op te noemen. In alle schappen zijn de stickers te vinden.

FairNow
FairNow wil op deze manier aandacht vragen voor een wereldwijd probleem. Overal ter wereld worden mensen uitgebuit en moeten werken onder belabberde omstandigheden. Maar de producten die dat oplevert worden in alle supermarkten verkocht. Supermarktorganisaties vinden het geen probleem om producten in de schappen te leggen waar ‘iets’ mee is.

FairTrade
Wanneer consumenten er zeker van zijn goede producten in hun winkelwagentje te leggen kunnen, ze het beste kiezen voor FairTrade.

Geef een reactie!