Home / Nieuws / Binnenland / Na zwarte piet mag ook stoomboot niet meer

Na zwarte piet mag ook stoomboot niet meer

Zaandam – Nu zwarte Piet zo onder vuur ligt, en op veel plaatsen het veld moet ruimen voor de roetveeg Piet, moet ook de stoomboot van de Sint eraan geloven. Milieugroeperingen willen dat er een einde komt aan dit vervuilende vervoersmiddel van de Sint en zijn Pieten.

Vervuilend
Pakjesboot 12 is een stoomboot. Deze motoren zijn net als dieselmotoren zwaar vervuilend. Ze braken veel fijnstof, CO2 en andere vervuilende stoffen uit. Jaap Boot van actiegroep ‘Sint zonder Stoom’: “Een stoomboot is een achterhaald en vervuilend vervoersmiddel. Wij willen niet dat onze kinderen het gewoon vinden dat de Sint met zijn gevolg hiermee het land inkomt. Daarmee geef je het verkeerde voorbeeld.”

Het is nog niet duidelijk of de actiegroep ook zal protesteren tijdens de landelijke intocht op 17 november bij de Zaanse Schans in Zaanstad.

Geef een reactie!