Home / Nieuws / Binnenland / Elk huis in Langedijk krijgt gratis aansluiting stadsverwarming met fusie Alkmaar

Elk huis in Langedijk krijgt gratis aansluiting stadsverwarming met fusie Alkmaar

Alkmaar – De onderhandelingen over een ambtelijke fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard zijn nog volop bezig, maar Alkmaar zit intussen niet stil. De gemeente wil zich nadrukkelijk met het proces bemoeien. Ook zij hebben interesse in de Langedijk en hebben wat in de aanbieding; elk huis in Langedijk wordt gratis aangesloten aan het warmtenet van de HVC. Tenminste,  als Langedijk voor Alkmaar kiest.

Warmtenet
Het warmtenet van de HVC ligt nu al in de wijken Westerdel en Maijerssloot-west. Omdat Nederland snel ‘van het gas’ af moet lijkt in deze regio aansluiten op het duurzame warmtenet van de Huisvuilcentrale een voor de hand liggende keuze. Het is echter een kostbaar traject om de warmtepijpen door de straten aan te leggen en elk huis daarop aan te sluiten. Alkmaar is nu bereid om deze kosten op zich te nemen, mits Langedijk bij Alkmaar gaat behoren.

An offer you can’t refuse
Het Langedijker college is blij verrast door de toezegging van Alkmaar. Zoveel kan Heerhugowaard niet te bieden. Een woordvoerder: ”Dit is een geweldig cadeau die eigenlijk niet te weigeren is. Langedijk is hierdoor, zonder veel moeite, in een keer van het gas af. Dat is te mooi om waar te zijn!”

Gemeente Heerhugowaard was niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie!