Home / Nieuws / Binnenland / NS stopt met treinkaartjes: ‘’Het is te duur om aan reizigers aan te bieden’’

NS stopt met treinkaartjes: ‘’Het is te duur om aan reizigers aan te bieden’’

Amsterdam – De Nederlandse Spoorwegen (NS) stopt met de verkoop van treinkaartjes en abonnementen. Woordvoerder Ryan Runner: ‘’We verhogen al jaren de prijzen om files te veroorzaken. Op die manier kunnen wij blijven aantonen dat een lege trein rustiger reizen is dan een drukke file. Maar nu met de laatste verhoging is het echt te duur geworden en stoppen we met het verkopen met reisproducten.’’ Reigers kunnen voortaan zonder vervoersbewijs de trein in.

Failliet
De NS laat zichzelf failliet gaan. ‘’Dat is het plan’’ zegt Runner. ‘’We hebben mensen jaren lang te veel laten betalen, en nog waren we afhankelijk van financiële steun van de staat. We merken dat steeds minder mensen voor de trein kiezen en dat was nooit de bedoeling. Ons doel was geld verdienen over de rug van arme reizigers. Nu stoppen we daarmee. We wachten tot ze in Den Haag zeggen ‘we stoppen met de spoorwegen’.’’ De Deutsche Bahn heeft al aangegeven klaar te staan om de bekende wit-rode DB treinen op het Nederlandse spoor in te zetten mocht de NS ermee stoppen.

Uitstoot
Het is algemeen bekend dat reizen met de trein beter is voor het milieu, en dus de toekomst van de aarde. Toch is de NS er nooit in geslaagd om reizen met de trein financieel aantrekkelijker te maken. ‘’Ooit was het voor de arbeiders. Tegenwoordig voor de elite’’ aldus FNV woordvoerder Sjaak Peul. Het is een kwestie van tijd voordat de laatste trein het eindstation binnenkomt.

Geef een reactie!