Home / Nieuws / Binnenland / Geen wattenstaafjes meer in de EU. Dus wel in Londen!

Geen wattenstaafjes meer in de EU. Dus wel in Londen!

Londen/Amsterdam – Nu de EU ingestemd heeft dat er een verbod komt om een tal van plastic artikelen, beginnen mensen creatief te worden om aan deze spullen te komen. Er is opvallend veel gekeken op vliegtickets websites naar vluchten naar Londen. Nu Groot-Brittannië de EU gaat verlaten, gelden de EU besluiten niet voor dat land. Reden genoeg om een ticket te boeken naar Londen.

Vliegen
De mensen die het vliegtuig nemen naar Londen weten vaak ook niet dat vliegen slecht is voor het milieu. Laat staan de kilo’s plastic die ze ophalen in Londen. Tijdens de Brexit-onderhandelingen is het plasticverbod verkeerd uitgevallen. De Britten zagen het niet zitten om mee te gaan met deze maatregelen. Pete McKerosene, onderhandelaar van de Brexit: ‘’Wij Britten bepalen zelf wel wanneer we plastic af willen schaffen of niet. Waarom zouden we? Wattenstaafjes heb je voor verschillende dingen nodig en zijn voor veel Britten onmisbaar. Geen Europeaan die dan mag zeggen dat wij hier geen gebruik meer van mogen maken.’’

Verbod
Het verbod op plastic wegwerpafval is al door het Europees Parlement, maar moet nog door de ministers van de van lidstaten, nogmaals het Europees Parlement en de Europese Raad voor goedkeuring. Het verbod komt er om de plasticsoep in de oceaan te doen slinken. Het waterleven heeft flink te lijden onder het plastic afval. Het komt hierdoor ook in de voedselketen van de mensen terecht, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie!