Home / Nieuws / Binnenland / Museum BroekerVeiling toch niet in Saudische handen

Museum BroekerVeiling toch niet in Saudische handen

Broek op Langedijk – Museum BroekerVeiling blijft toch van de gemeente Langedijk. Gesprekken met de Saudische Prins Nayef liepen gisteren stuk. De Saudisch wilden het gehele museum verplaatsen richting de hoofdstad Riyad. Daar zou het onderdeel worden van een grootschalig openluchtmuseum.

Kunstschatten
De Saudische delegatie is ook in onderhandeling om het Paleis op de Dam en de Zaansche Schans op te kopen. Ook de Eifeltoren in Parijs en de Big Ben in Londen staan op hun lijstje, net als Gaudi’s meesterwerk de Sagrada Familia Basiliek in Barcelona.

De Saudische regering probeert veel om te investeren in toeristische projecten. Binnen 10 tot 20 jaar zal de olie niet meer vloeien en dan heeft Saudi-Arabië een groot probleem. De wereld is dan overgeschakeld op duurzame energie en droogt de enige inkomstenbron voor de Saudisch op.

Een woordvoerder van het museum BroekerVeiling: ”Dit museum is verbonden met de historie van het dorp. Het is uniek. Maar als je dan bedragen hoort van 80 tot 100 miljoen euro, ga je toch even nadenken. Daar kan je toch een hoop voor doen. De dood van journalist Khashoggi in Istanbul deed ons toch besluiten om de onderhandelingen op te schorten.”

Geef een reactie!